10 неща, които показват, че той не може да обича

10 неща, които показват, че той не може да обича
10 неща, които показват, че той не може да обича

Любовта е нещо, което би трябвало всеки да може да изпитва. Уви, това не е така. Има хора, които просто не могат да обичат, или дори да проявяват емпатия към другите.

Такива мъже се интересуват само от себе си и в момента, в който станете неудобни, безполезни или безинтересни, се отървават от вас. Или нещо по-лошо – те излизат с вас, защото им харесва да ви контролират и нараняват.

Ако имате връзка с такъв човек, няма смисъл да се опитвате да го поправите. Накрая ще се чувствате използвани, наранени и тормозени.

Ето няколко предупредителни знака, че мъжът до вас не е способен да обича:

1. Той прави женомразки коментари за вас или за други жени

Ако някой мрази жените или ги възприема като обекти, то той не може да ви обича! Как може да обича човек, когото автоматично причислява към мразена от него група? Истината е, че не може.Ако имате връзка с женомразец, ще бъдете виновни за всичко, което правите, независимо колко се стараете. Зарежете го – той познава само омразата, а вие нямате нужда от такава отрова около себе си.

2. Има изневери и тормоз в миналото си

Някои типове поведение никога не се променят. Те са част от характера и моралните ценности на човека. Ако той е изневерявал и се е държал зле с жените преди вас, това говори много за характера му. Един мъж не бива да причинява това на жената, която обича. Както се казва, вълкът козината си мени, но нрава – не.

3. Той е невероятно повърхностен

Повърхностните мъже не могат да обичат никого, освен себе си. Това е особено вярно в случаите, в които той непрекъснато се хвали, че излиза само със секси жени или не изглежда заинтересован, когато говорите за себе си. Ако напълнеете или по някаква причина изгубите атрактивния си вид, той най-вероятно ще ви напусне.

4. Използвал е хора в миналото си

Ако той използва други хора за собствена финансова или социална изгода, каква е гаранцията, че няма да направи същото и с вас? Не си мислете, че ще бъдете изключение. Щом е свикнал да използва хората по принцип, то ще използва и вас.

5. Има странни представи за връзка

Много мъже виждат любовта като сделка и това е наистина нездравословно. Те смятат, че всичко си има цена и това, че са ви извели на вечеря автоматично им дава правото на секс. Такива мъже не виждат жената като човешко същество и няма как да я обичат.

6. Изпраща ви снимки на пениса си

Мъжете, които го правят, не гледат на жените като на човешки същества. Ако го правеха, щяха да имат повече себеуважение. 99% от мъжете знаят, че жените не обичат тези неща. Останалият 1% не се интересуват и това означава, че са егоистични и неспособни на емпатия.

7. Той е изключително егоцентричен

Има много области, в които егоизмът е полезен, но любовта не е една от тях. Мъжете, които се интересуват само от себе си ще очакват от вас да сте аксесоар, а не истински партньор. И когато “излезете от мода”, ще ви заменят.

8. Отказва да признае грешките си

Това означава, че той има проблеми, в които не ви се иска да се замесвате. Както и че не е способен на нормалния, любящ жест да признае, че е сгрешил, когато наистина е сгрешил.

9. Казва ви, че не е добър за вас

Когато някой мъж ви предупреди, че не желае сериозна връзка, че ще ви изневерява, че ще ви нарани – послушайте го. Опитът показва, че ще стане точно така.

10. Имат извинение за всичко

Той е зарязал бременната майка на детето си, защото е “бил твърде млад, за да поеме такава отговорност”. Изневерил е на бившата си, защото “тя го е допуснала”. Ударил е жена, защото “тя си го е заслужавала”. Мъжете, които са способни да обичат, нямат извинения за ужасното си поведение. Те просто не се държат ужасно.

Източник:

Коментари от FACEBOOK