Майната ви! Прекалено стара съм за това!

Майната ви! Прекалено стара съм за това!
Майната ви! Прекалено стара съм за това!

Популярният американски блогър Мишел Комбс разказва за това как стереотипите ни тровят живота и бонусите, кото възрастта ни дава Да остаряваш е яко.

През половината ми живот се борех с остаряването и то победи. Защо загубих цялото това време? Защо веднага не признах поражението си и не се опитах просто да живея? Не зная.

Сега съм на 52, но се чувствам на 30. Не, не съм полудяла, виждам бръчките си и пигментите петна, но говоря за вътрешното си състояние, това на душата. Изглеждам на 50, но по душа съм на 30. Край. Точка. Да, не съм боец и не разбирам защо това е лошо. Освен това съм прекалено стара, за да:

1. Мълча Ако искам да кажа нещо – говоря и не се страхувам дали ще ме разберат правилно. Това е техен проблем, не мой. И ако някой се е отнесъл зле към мен, той си го получава, защото в света има грубияни и те трябва да бъдат поставяни на място!

2. Да се притеснявам за това как изглеждам Мъжът ми предложи да закусим навън. Започнах да се приготвям и установих, че ми е свършил сухият шампоан, а дънките ми са носени вече два пъти. Три години по-рано щях да откажа да изляза в този вид, но сега си казах: По дяволите, любимият ме кани на закуска, какво значение има дали съм си измила косата. Видял ме е сутринта и иска да пием кафе заедно. Не ми пука как ще ме гледат хората от съседната маса. И да, няма да си изгладя тениската, тя е чиста. Това е достатъчно.

3. Да имам слабости Това не са слабости, това са моите желания и ги реализирам!

4. Да нося неудобни обувки Това са обувки и на мен трябва да ми е удобно и не ми пука, че наранявам нечии естетични чувства.

5. Да се извинявам за кочината Извинете, да сте ме наемали, за да поддържам този дом чист? Независимо, че това е МОЯТ дом. Нямах настроение и не ми се чистеше – вас това какво ви интересува?

6. Да събирам тълпи приятели Защото не мога да поканя Мими, без да извикам Христо, а Иван – без да си спомня за Лаура. Ако искам да видя Мими, се обаждам на Мими и приемам отказа ѝ съвсем нормално, ако с Христо й е по-весело.

7. Да трупам боклуци Махнах от речника си фразата “А ако ми потрябва….“. Ако сега не зная за какво ми е тази вещ, тя отива в кофата за боклук.

8. Да бъда оптимист Не, не във всеки има нещо хубаво. Някои хора са лайна от върха на пръстите на крака си до главата и аз няма да загубя нито секунда от времето си, за да търся нещо добро в тази торба с лайна. Прекалено стара съм за много неща и съм много щастлива, че успях да го осъзная преди да ми треснат каменната плоча на главата с надпис: “Тук лежи Мишел. Тя цял живот живя така, както не искаше и умря нещастна”.

Източник: www.diana.bg

Коментари от FACEBOOK