През живота си ще се влюбим три пъти…

През живота си ще се влюбим три пъти…
През живота си ще се влюбим три пъти…

През живота си ще се влюбим три пъти и всеки от тези трима души ще дойде в живота ни с конкретна цел.

Първата ти любов ще се случи, докато още сме много млади. Това е времето, когато си мислим, че любовта трябва да е като „по филмите”. Тази любов е толкова силна, не само защото е първа, а защото е такава, каквато трябва да бъде любовта. Или поне каквато си мислим, че трябва да бъде… Тази любов идва, за да ни накара да разберем, че копнеем да се слеем с друго човешко същество…

Но в един момент тази любов се оказва само прелюдия към по-дълбоките и осмислени чувства… към втората любов.

Втората любов е любовта, която ще ни нанесе емоционална травма. Тя идва, за да ни помогне да опознаем себе си. За да ни направи по-силни, по-мъдри, по-добри. Това е любовта, за която сме готови на всичко, само и само да я задържим. Да я накараме да остане. Да я превърнем в нещо истинско.

Но при тази любов обикновено усилията ни да я запазим се оказват повече от времето, в което й се наслаждаваме. Това е любовта, която повече от всичко искаме да е правилната за нас… но тя просто не е.

Третата любов е катарзисът. Тя разрушава всичките ни предишни представи за това какво е любовта. От една страна, при нея всичко се случва лесно. И от самото начало е ясно, че това е човекът. От друга страна, това е любовта, която ни учи на стойността на истинския, взаимен компромис и споделеното израстване.

Това е любовта, която ни показва, че не е нужно да заличаваш себе си, за да имаш истинска и трайна връзка. Напротив, нужно е да бъдеш 100% себе си и да позволиш същото на другия. Тази любов ни учи да приемаме, да разбираме, да прощаваме – на себе си и на другия.

Именно тази любов си струва да чакаме… В нея си струва да вярваме… За нея си струва да се борим…

Автор: Неизвестен

Коментари от FACEBOOK